Σύντομο Βιογραφικό

Η Ελένη Καμπούρη είναι Κοινωνική Λειτουργός και σπούδασε στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα της Αθήνας. 

Από το 1992 και για 22 συνεχή έτη εργάστηκε σε οργανισμούς προστασίας παιδιών, ηλικιωμένων και αναπήρων και διετέλεσε προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γηροκομείου Αθηνών. 

Παράλληλα παρακολούθησε 3ετή επιμόρφωση στις μεθόδους Συμβουλευτικής όπως και μετεκπαιδευτικά μαθήματα Γεροντολογίας και Γηριατρικής με έμφαση στην Άνοια.
 
Σχεδίασε την ''Οικο-φροντίδα'' μέσα από τη διαπίστωση των προκλήσεων και των ειδικών προβλημάτων που προκύπτουν από τη φροντίδα των ηλικιωμένων στο σπίτι και συντονίζει τη λειτουργία της, ως ένα πρόγραμμα πλήρους και εξατομικευμένης υποστήριξης, που στοχεύει στην αποφυγή του ιδρυματισμού.
 
Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο και παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες σε οικογένειες. Επίσης συνεργάζεται με άλλες επαγγελματικές ειδικότητες για την αντιμετώπιση της παραμέλησης και κακοποίησης ευπαθών ατόμων και με το Πρωτοδικείο ως Δικαστική Πραγματογνώμονας. Έχει εκπαιδευτεί στην τεχνική επικοινωνίας και συναισθηματικής σύνδεσης Marte Meo και είναι πιστοποιημένη Practitioner  της  Marte Meo  International.

https://sites.google.com/a/oiko-frontida.gr/ypostirixi-oikogeneias/